Dagboek

Aantal berichten: 43
Ga naar:   

De leegte

19 april 2007
En dan is er die leegte...het gemis...Wat missen we onze Jens* echt ongelofelijk.
Wat er de afgelopen week gebeurd is is nog echt niet tevatten. Zo ben je zwanger en zo heb je je baby begraven. Zo onmenselijk...dit doet echt pijn.
We moeten het een plek gaan geven in ons leven;
al weten we nog niet hoe...

Het echte afscheid van Jens*

18 april 2007
Woensdag de 18 de hebben we onze Jens* in besloten kringen begraven. Rond 14.00 uur kwamen de familie, vrienden en bekenden naar de begraafplaats. Hier heeft de pastoor nog een woordje gedaan. Na een half uurtje kon iedereen om het mandje van Jens* heen lopen en afscheid nemen. Met ons eigen en de naaste familie zijn we vervolgens naar het grafje gegaan van Jens*. Henri heeft hem zelf in het grafje gezet. Daarna mocht iedereen een handvol rozenblaadjes op het mandje gooien. Toen de naaste familie weg waren hebben Henri & Gijs het grafje dicht gemaakt. Henri wilde eerste een klein beetje doen maar uiteindelijk heeft hij samen met Gijs het hele grafje dicht gemaakt. Gijs had zelfs zijn eigen schop meegenomen. Dit was wel heel heftig. Daarna zijn wij naar de familie en vrienden gegaan. Zij waren naar het dorpscafé gegaan waar we nog wat hebben gedronken. Daar hebben we ook nog beschuit met muisjes gegeten.

Avondwake

17 april 2007
Na twee hele drukke (regel) dagen hebben we de 17de om 19.00 uur tijdens de avondwake afscheid genomen van Jens*. Het was erg druk in de kerk...en heel veel bloemen dit voelde heel warm.

Jens* was ook in de kerk in z'n mandje. Iedereen kon en mocht ons manneke bewonderen. Hij lag er echt heel mooi bij.
Tijdens de avondwake mochten de kinderen tijdens muziek bellen blazen. Dit was zo mooi om te zien. We hadden 3 liedjes uit gekozen:
Afscheid nemen bestaat niet; Marco Borsato
Geen plaats meer voor jou; Jan Smit
Waarom nou jij; Marco Borsato
Voor Gijs was het soms moeilijk te begrijpen. Hij kwam met de opmerking: "In de kerk zeggen ze dat we afscheid van Jens* moeten nemen, en Marco zegt dat afscheid nemen niet bestaat. Leg dat maar eens uit...
Na de dienst hebben we nog een 100 ballonnen de lucht in gelaten...

Jens* naar huis

15 april 2007
Vandaag hebben Jens* naar huis gehaald. Dit was heel dubbel. Hoe gaan we hem halen; maxicosi, reiswieg, laten brengen?? Er zijn zoveel mogelijkheden. We zagen er heel erg tegenop. Uiteindelijk zijn we rond 16.00 uur aangereden naar Nijmegen. Toen we aan kwamen daar voelde het heel goed. Jens* moet naar huis; naar de boerderij; waar hij hoort. We hebben hem in zijn mandje gelegd en zo zijn we naar huis gereden. Toen we thuis kwamen stonden Gijs & Bram ons op te wachten. Samen met z'n vieren hebben Jens* naar boven gebracht. Het was goed zo. De jongens hebben meteen alle spullen bij Jens* neergelegd. Het was echt heel fijn om hem thuis te hebben.

En dan naar huis

14 april 2007
Zaterdag morgen zijn we rond 9.30 uur meteen naar Jens* toe gegaan in het mortuarium. Dit was echt heel zwaar en vreemd; ons mannetje zo koud en alleen. Deze ochtend mocht ik naar huis en onze Jens* lieten we alleen achter. We wisten ook even niet hoe het allemaal moest nu. Rond de middag kwamen we thuis zonder Jens*. De kraamhulp stond ons samen met Gijs & Bram op te wachten. Een vreemd idee dat ons manneke daar helemaal alleen het ziekenhuis was. Er moest zoveel geregeld worden. Rond 14.00 was de begrafenis ondernemer er...Het ging bijna allemaal langs ons heen. Afscheid nemen van Jens* hoe wil je dit? Zoveel vragen...het had zo niet moeten zijn? Wel wisten we dat we morgen onze Jens* naar huis gingen halen.