Dagboek

Aantal berichten: 43
Ga naar:   

Je eerste verjaardag

10 april 2008
Lieve Jens*,
Wat een moeilijke dag vandaag. We dachten dat we toch wel een beetje feest zouden hebben; jij bent bij ons gekomen, geboren we zijn weer trotse ouders geworden 1 jaar geleden.
Toch voelde het heel anders...meer van hoe het had moeten zijn. Je had net zoals Gijs & Bram 1 werden met je handen in de taart moeten zitten...kadootjes moeten krijgen...enzo.
Iemand schreef ons een kaartje: geen slingers, geen taart, geen kadootjes...maar een dag met een zwart randje...en dat is voor ons gevoel wel zo...Toch hopen wij voor je dat je je eerste verjaardag wel gevierd heb daarboven...Wij hebben het wel geprobeerd...maar je had hier moeten zijn...waar je hoort...
Lieve Jens* we missen jou!!
Kus mama

Lieve Jens* bijna 1 jaar

09 april 2008
Lieve Jens*,
Ons eerste berichtje aan jou...Wij vinden dat op deze manier heel moeilijk. Maar toch willen wij jou graag laten weten dat wij jou ontzettend missen. Morgen wordt je 1 jaar...en als je 1 wordt...krijg je taart en heel veel kadootjes...En als je taart krijgt...mag je lekker met je vingers eten...

Maar helaas mogen wij dit niet samen met je mee maken hier...Toch zijn wij super trots op jou...en zoals je weet...

Voor altijd in ons hart!!!

Wel weten wij dat je bij opa Harry bent...dus dat voelt heel fijn voor ons...

Lieve Jens*...heel veel kusjes van ons allemaal.

Tot morgen!!

Papa, mama, Gijs, Bram

Bijna 1 jaar....

24 maart 2008
Lieve mensen,
Het is nog een kleine 2 weken en dan zijn we alweer bij 10 en 13 april. En missen we onze Jens* al 1 jaar...Het is zo ongelofelijk moeilijk hoe je met deze dag om moet gaan.
Tuurlijk weten wel dat als wat je ook doet goed is...maar hoe ga je deze dagen in. Ook nu pasen...Vorig jaar viel pasen op 8 en 9 april. Ik weet nog als de dag van gisteren wat dit weekend allemaal gedaan hebben...met Jens*.
Maar goed...samen denken we dat voor de 10de april een taart halen...en voor de 13de hebben een H.mis hier in de kerk om 10.00uur.
Dit staat vast...en voor de rest...'k weet het niet. Wel weet ik van de andere 2 jongens dat je bij de eerste verjaardag altijd terug kijkt naar 1 jaar terug...en dat je die dag weer herbeleeft dit...zal bij Jens* altijd blijven.
Liefs Rian

Voor iedereen

24 maart 2008
Door de ogen van een ander,
Is verdriet wat wij hebben toch niet zo groot.

Door de ogen van een ander,
Is ons kind toch een lange tijd dood.

Door de ogen van een ander,
Hebben wij dus totaal geen pijn.

Door de ogen van een ander,
Moet het maar eens over zijn.

Maar die ogen van een ander
Moesten eens door de onze kijken!!!

Voor iedereen

18 mei 2007
Wij zouden willen dat Jens niet overleden was, we zouden willen dat we hem terug hadden.

Wees niet bang om de naam van Jens te noemen.

Jens is heel belangrijk voor ons en we vinden het fijn als zijn naam genoemd word. Het doet ons verdriet als Jens niet meer genoemd word.

Jens heeft voor ons echt bestaan en we zouden het fijn vinden als hij ook bij jullie op de verjaardagskalender staat.

Als wij huilen en emotioneel worden als jij over Jens praat, weet dan dat dat niet is omdat je ons pijn hebt gedaan.

Het overlijden en het moeten missen van Jens is de oorzaak van onze tranen. Jij hebt over Jens gesproken en daardoor heb je ons de kans gegeven om ons verdriet te delen. Dank je wel!

Het is niet besmettelijk om ouders van een overleden kindje te zijn, Jens heeft wel een pappa en mamma van ons gemaakt. Dus zouden we willen dat je ons niet uit de weg gaat, we hebben je nu meer nodig dan ooit.

We hebben best wel eens afleiding nodig en willen heel graag horen hoe het met jou is.

We weten dat je aan ons denkt, wij weten dat het overlijden van Jens jou ook verdriet doet. We zouden willen dat je ons dat laat weten door te bellen, een kaartje te sturen of een arm om ons heen te slaan.

We zouden willen dat je niet verwacht dat ons verdriet na 6 maanden, 1 of 5 jaar over is, ons verdriet zal nooit overgaan.

Weet je niet hoe je met ons om moet gaan, zeg het dan, dan praten we erover.

Wij zouden willen dat je niet van ons verwacht " er niet aan te denken" of om "gelukkig te zijn". Het zal nog lang duren voordat zoiets kan dus houd jezelf niet voor de gek.

Als we zeggen "het gaat goed" dan zouden we willen dat je begrijpt dat we ons niet altijd daadwerkelijk goed voelen.

We zouden willen dat je begrijpt dat verdriet mensen veranderd. Toen Jens overleed stierf een deel van ons met hem. We zijn niet meer dezelfde mensen die we waren voor Jens stierf en we zullen nooit meer dezelfde worden.

We zouden het fijn vinden als je laat merken dat je aan zijn geboorte/sterfdag denkt. Dat blijft voor ons de meest bijzondere dag van ons leven.

We zouden heel graag willen dat je ons begrijpt. Dat je je zou kunnen indenken hoe het voelt, ons verdriet en ons verlies, onze stilte en onze tranen, onze leegte en onze pijn.

Maar bovenal hopen we dagelijks dat je het nooit zult begrijpen!